Altijd maar ‘aan’ staan

We leven in een maatschappij waarin het verwacht wordt dat we altijd ‘aan’ staan. Alles moet sneller, beter, efficiënter, we moeten overal bij horen en het ook nog eens helemaal goed doen. Het lijkt wel of we met z’n allen enkel nog op het linker rijvak rijden met het gaspedaal volledig ingedrukt. We streven picture perfect na en besteden hier veel tijd en energie aan. Dit betekent heel veel ballen in de lucht houden.

Ga eens na in hoeverre dit bijdraagt aan jouw geluk.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat 1 op 3 mensen gebukt gaat onder stress. Wanneer die stress structureel blijft en langer aanhoudt dan 6 maanden dan kan deze overspannenheid leiden tot een burn-out.

Enkel uitrusten en thuis blijven van je werk helpt niet meer. Je geeft jezelf meer dan waarschijnlijk piekerverlof, in het beste geval krijgt je even rust in je zenuwstelsel maar al heel snel gaat je emmertje terug overlopen want gedragsmatig ben je niet aan verandering toegekomen. 95% van ons gedrag is onbewust. Dit wordt getriggerd door onze opvoeding, de maatschappij waar we in leven, opgedane ervaringen, dingen die we geleerd hebben. Wanneer je dit niet aan de wortel aanpakt is de kans op herval enorm groot.

Er is geen short cut naar herstel mogelijk. Stress, spanningsklachten en burn-out krijg je niet van de ene dag op de andere. Dit is een langer proces en heeft dan ook tijd nodig.  Het goede nieuws is wel dat ook jij hier uit kan komen.

Self care is giving the world the best of you, instead of what’s left of you 

Katie Reed

Stress- en spanningsklachten

Heb je het gevoel dat je altijd druk bent? Ben je vaak moe en slaag je er niet in alle ballen in de lucht te houden? Het lijkt tegenwoordig een soort statussymbool om continue druk, druk, druk te zijn. Het is dan ook niet gek als je vaak vermoeid bent. Je hebt last van je nek, schouders of andere vervelende lichamelijke klachten. Het lukt je nog wel om normaal te functioneren maar toch weet je dat er iets niet kloptDit is hét ideale moment om je leven onder de loep te nemen. 

Burn-out

Het gevoel altijd ‘aan’ te staan heeft je volledig uitgeput. Je bent lichamelijk maar ook emotioneel overbelast. Het lukt je niet meer om normaal te functioneren. Je bent continue vermoeid, je hebt concentratieproblemen en wellicht slaap je ook slecht. Je hebt het al zo lang alleen gedaan. Dat is nu niet meer nodig. Ik kan jou helpen om de grip weer terug te krijgen. Met mijn kennis en ervaring loods ik jou terug naar herstel. Samen komen we tot een manier die voor jou werkt.  

Het traject

Op basis van jouw hulpvraag en klachten gaan we samen op zoek naar een aanpak die bij jou past. Ik maak gebruik van 3 fases (opladen, oplossen, oppakken). We bepalen uiteindelijk samen welke specifieke stappen jij gaat doorlopen. Elk traject wordt op maat afgestemd. Mijn toolbox is meer dan voldoende groot om te beantwoorden aan jouw unieke noden.  

Fase 1: Opladen

1. Je leert jouw fysieke en mentale toestand accepteren

2. Je krijgt inzicht in je klachten en stressbronnen

3. Je herstelt je body and mind: unieke aanpak die helemaal op jouw behoeftes is afgestemd

Alleen opladen is geen structurele oplossing

Fase 2: Oplossen

4. Je leert minder piekeren en omgaan met emoties

5. Je vindt oplossingen voor je stressbronnen

6. Je ontdekt of je talenten, waarden en missie bij je werk en leven passen

(vanaf stap 6 kan je ook werken met loopbaancheques)

Fase 3: Oppakken (enkel voor burn-out)

7. Je bereidt terugkeer naar werk voor

8. Je pakt je taken en rollen geleidelijk weer op

A. Rogier, 2020 

Resultaat gericht: een gelukkiger jij!

Ben jij er klaar voor om met een holistische benadering je leven weer op de rit te krijgen? Bel of mail dan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contact formulier

11 + 3 =