What makes me me

Ik groeide op als enige meisje tussen 3 broers. Al snel was duidelijk dat ik hield van meisjes-stuff, make-up en mode. Niet zo simpel met twee functionele ouders en zoveel mannelijkheid rondom mij. Al vroeg in mijn leven leerde ik keuzes maken die bij mij pasten. Psychologie en menselijk gedrag behoorde al van kleins af aan tot mijn passies. Op 24 jarige leeftijd kwam ik de liefde van mijn leven tegen. Een liefde die initieel onmogelijk leek: een man die 19 jaar ouder was dan ik met een verleden en een bruisende vrijheid als beroepsmuzikant. Twee jaar later trouwden we en werden we ouders van een prachtige zoon. Al liep dit niet zoals in de boekjes: onze zoon kreeg een hersenbloeding nog voor de geboorte. In deze periode en de jaren erna kwam mijn psychologische veerkracht me meer dan van pas. In 2012 bezegelden we onze liefde met de komst van onze dochter. Zij is voor mij een droom die werkelijkheid werd. Haar komst is voor mij helend op zovele niveaus. Ik heb net als jij verschillende rollen in mijn leven. Ik ben moeder, ik ben vrouw van, ik ben coach, ik ben vriendin, ik ben zus, ik ben dochter… bovendien ben ik erg gevoelig met een zenuwstelsel dat snel overprikkeld geraakt. Mijn leven geraakt snel vol en weg van mijn intenties tenzij ik het goed bewaak. Dit blijft een dagelijkse uitdaging.

Opleidingen

2002 Master in de Psychologie aan de Universiteit van Maastricht.

2012 Opleiding mindfulness aan de UCLL.
Business coaching essentials aan de Vlerick Business school.
Opleiding tot coach bij Dr. Luc Swinnen.
Stress and burn-outcoaching Dr. Luc Swinnen.

2015 ‘Mindful selfcompassion’ training bij Dr. Elke Smeets.

2017 2-jarige opleiding tot ACT en RFT-therapeut (gedragstherapie).

2019 Compasssion based Mindfulness trainer Dr. David Dewulf.

2022 Yoga Nidra teacher basic en advanced bij House of Deeprelax.

2023 Stress en burn-out HRD academy.
Loopbaancoaching (intern en extern) outplacement HRD academy.
Ademcoachopleiding Herleva Heleen Ystma.

Visie

We leven in een welvaartsstaat waarin geluk wordt nagestreefd alsof het iets maakbaar is. Geluk zit niet in materiële dingen, in status of roem! Geluk zit in het maken van keuzes die bij je passen, keuzes die zorgen voor een rijk leven, geen vol leven. Om dit te kunnen realiseren dien je beslissingen te nemen en een pad te bewandelen dat gebaseerd is op jouw authentieke waarden, ook al is dit soms een onbewandeld en moeilijk pad. Of het nu over je dagdagelijks leven gaat, over jouw werk of over jouw relatie, het begint allemaal bij jou! Wat is voor jou belangrijk, hoe wil jij je voelen, wat wil je voor jezelf betekenen. Hoe wil je in het leven staan?

Wat ik jou kan bieden

Doorheen het traject sta ‘jij’ altijd centraal, jouw authentieke zijn. Jouw kracht, talenten en waarden komen uitgebreid aan bod. Je leert omgaan met moeilijke gedachten en gevoelens zodat je terug meer waardegerichte gaat handelen in plaats van te kiezen voor afleidingen. Je gaat ondergedompeld worden in een bad van zelfcompassie. Hierdoor lukt het je, om op een milde en liefdevolle manier om te gaan met jezelf en je naasten. Je gaat meer lichtheid en flow ervaren, genieten van de dingen die zich aanbieden in het moment, ondanks de moeilijkheden die onvermijdelijk op je pad komen. Je gaat leren perspectief te nemen: je hebt een rugzak, je bent je rugzak niet. Jij bent het waard om een waardevol leven te leiden.

Contact formulier

1 + 12 =