An Huygen

It doesn’t matter what’s been written in your story so far it’s how you fill up the rest of the pages that counts!

De rode draad in mijn praktijk is passie en liefde; veel liefde voor een simpele doordeweekse dag, passie voor je werk, passie en liefde in je relaties, heel veel liefde voor jezelf! Passie en liefde kleurt je hele bestaan!

My mission in life is not merely to survive, but to thrive; and to do so with some passion, some compassion, some humor, and some style – Maya Angelou

Ken je het gevoel dat je leven middelmatig is? Je leeft het leven dat je aangeboden krijgt en hebt hoe langer hoe vaker het gevoel dat je dingen MOET doen waar je geen keuze over hebt. Voor je het weet heb je een grijs leven, een saaie baan, een ondermaatse relatie met dito seksleven. Je vervalt in controlegedrag en in frustratie, een gekrispeerde ‘loop’ van hoop en wanhoop. Je voelt je helemaal vastzitten! Hoe kan je deze ‘loop’ toch doorbreken?

Alles begint bij jou! Bij wie jij bent, wat je dromen zijn, waar jij, je aan wilt overgeven, naar welke waarden wil jij leven en ben je bereid om hiervoor verantwoordelijkheid te nemen? Wil jij opgeven wat een middelmatig leven jou brengt? Wil je kijken naar hoe je meer passie en liefde in je leven kan toelaten zodat je het leven leeft dat jij waard bent!

Acceptance and commitment = ACT

Wat gaan we doen? Verantwoordelijkheid nemen voor ons eigen bestaan. Ja, het leven biedt ons uitdagingen en in het verleden hebben we zoals iedereen keuzes gemaakt die ons op dit moment niet meer dienen. We gaan ruimte creëren om bereidheid te tonen om naar vervelende dingen en gevoelens te kijken en hier adequaat op te reageren. Vanuit onze unieke persoonlijkheid gaan we op basis van onze waarden en intenties, doelgericht actie ondernemen om het leven te creëren dat we waard zijn.

Acceptatie wilt niet zeggen  dat we zomaar met alles akkoord moeten gaan. Acceptatie wilt zeggen dat we in staat zijn ruimte te geven aan moeilijk gevoelens en gedachten. Acceptatie wilt zeggen dat we niet meer allerlei verklaringen (vaak eindeloos herhalend) voor onszelf en andere bedenken voor onze schaduwkanten. Acceptatie staat voor weten wie wij zijn en onszelf helemaal omarmen!

Commitment staat voor toewijding. Toewijding dat je de dingen doet die voor jou belangrijk zijn ook wanneer het moeilijk gaat! Toegewijd leven aan jezelf is een hele uitdaging in een leven waar je heel snel geleefd wordt. Daarom is het cruciaal om te weten waaraan je toegewijd wilt zijn. Hoe ziet dat leven dat voor jou belangrijk is er uit! Waar wil jij voor staan?

ACT is doen! Ook wanneer je bang bent! Je krijgt alleen het leven waar je naar verlangt wanneer je kiest voor liefde voor jezelf en je waarden. Breek door de barrières in jezelf die je afschermen van je liefdevolle perspectief en die gestoeld zijn op angst.