Wil je ook weten hoe je meer balans kan creëren in je leven en wat daar naast moed nog voor nodig is?

Hoe herkenbaar is het voor jou dat je krampachtig tracht alle ballen in de lucht te houden? Je hebt een heel uitdagende job want dat is wat je nodig hebt om mentaal uitgedaagd te blijven. Daarnaast ben je vrouw of man van en heb je een paar prachtige kinderen die je zo nu dan behoorlijk uit je slaap houden. Je hebt hobby’s en tal van interesses. Op goede dagen zeg je tegen (teveel) dingen ‘ja’ op slechte dagen neig je alles op te blazen. Het lijkt wel of je met het gaspedaal plankgas rijdt terwijl je andere voet de noodrem regelmatig volledig indrukt. Je energie slingert dan ook van hoge pieken naar diepe dalen en je hebt geen idee hoe je hier meer flow en balans in brengt.

Wat betekent het om voor Balans te kiezen?

Balans = Brave want het betekent dat je ‘nee’ gaat leren zeggen. Het betekent dat je gaat opmerken, kiezen en waardengericht reageren. Het betekent dat je bereidheid toont om minder controle te nemen, minder ballen in de lucht te gooien, dingen te missen, niet overal bij te zijn, minder te ‘pleasen’ en misschien vooral minder te doen alsof!

Hoe geraak je nu meer in balans?

Werken is een groot deel van onze dagindeling waardoor je grote winst kan maken door dit onderdeel van je leven al grondig aan te pakken al gaat balans over alle levensdomeinen!

Notice: wie ben ik? Ken ik mijn talenten? Waar moet ik absoluut geen moeite voor doen? Met welke competenties kan ik deze met gemak in de wereld zetten? Wat geeft mij energie en waar word ik nu echt heel erg moe van? Wat zijn niet onderhandelbare waarden voor mij? … Stuk voor stuk cruciale vragen om je balans te creëren waar je zo naar verlangt! Bij Innercompass, loopbaanbegeleiding voor echt werkgeluk, staan wij gekend om deze vraagstukken samen met jou helder te krijgen. Wanneer je hier zicht op hebt, kan je gaan kijken waar je NU staat! Wat ben je nu aan het doen? Dit is je vertrekpunt want het moeilijkste moet nu nog komen.

Je gaat keuzes moeten maken! Keuzes maken vraagt om kwetsbaarheid en kwetsbaarheid brengt vaak heel wat vervelende gevoelens met zich mee!

Wat betekende het voor mij?

Toen ik na 9 jaar mijn bediende statuut opgaf om te kiezen voor mijn eigen praktijk, meer mij, meer balans maakte het mij heel onzeker! Ik was bang, voelde me in gevaar en vooral blootgesteld aan allerlei meningen van anderen. Ik was angstig om de goedkeuring van verschillende mensen, die me heel dierbaar waren, te verliezen! Waar ik heel moeilijk naar kon gaan kijken was dat ik boos was op mezelf. Boos, omdat ik iets anders wilde terwijl er in mijn job al zoveel was om dankbaar om te zijn. Wat ik miste was mijn niet onderhandelbare waarde: groei, persoonlijke groei en die van anderen! Ook was ik bedroefd omdat het afscheid nemen me erg zwaar viel. Kwetsbaarheid is het centrum van alle moeilijke emoties maar het is ook de geboorteplaats van alle positieve emoties die we in ons leven nodig hebben! Kwetsbaarheid is de geboorteplaats van liefde, van toebehoren, van plezier, van innovatie, van creativiteit en verandering. Ik moest door de kwetsbaarheid om in mijn kracht te gaan staan en het leven te creëren waar ik naar verlangde! Weet jij welke keuzes je nog vermijdt? Wat wil je echt? Waar wil je in het leven voor staan? Oprecht hiernaar kijken zonder onderdelen geeft je kracht én kwetsbaarheid en dit zijn de eerste stappen die je nodig hebt naar een leven dat ‘brave’ en in ‘balans’ is.

Ik wens je heel veel moed en bereidheid om kwetsbaarheid toe te laten in dit transformerend proces!

Liefs,

An,

Kan je hulp gebruiken in dit proces dan ben je zeer welkom! De loopbaancoaches van werkgeluk www.innercompass.be zijn hier heel gedreven in! Wij zijn een erkend centrum voor loopbaanbegeleiding. Je kan bij ons terecht met loopbaancheques.