Meer jij in jouw leven

Soms hebben we het gevoel een leven te leiden dat niet helemaal bij ons past. Je doet en beleeft dingen die zo lijken te horen maar diep vanbinnen verlang je naar meer ‘jij’ in jouw leven. Wil je ook weten hoe je meer ‘jij’ implementeert in je leven?

Te druk

We kennen allemaal het gevoel dat we iets leuk voor ons zelf willen plannen maar geen plaats meer vinden in onze agenda. Je ervaart dan druk, te veel druk! Tijd om je agenda vanuit het juiste perspectief te bekijken. Wil jij ook weten hoe je jouw activiteiten downsized zodat er voldoende ruimte is voor dingen die er echt voor jou toe doen?

Verraden

Wanneer iemand iets zegt dat ons raakt, lopen verleden, heden en toekomst vaak door elkaar, ons hoofd gaat met ons aan de haal. We verbreken het contact met het moment en omgeving en gaan helemaal op in onze gedachten die als een tsunami over ons heen walsen. Wil jij ook weten hoe je hier mee om kan gaan?

Ik wil dichterbij jou

Wanneer we gekwetst worden door onze partner (hetgeen vroeg of laat onvermijdelijk is) roept dit een soort oerangst op waardoor je in een primitieve vecht of vluchtreactie schiet. Hierdoor ga je verder weg bewegen van je partner terwijl je net behoefte hebt aan toenadering. Wil jij ook weten hoe je deze reactie tempert zodat je in staat bent om datgene te doen dat jou dichterbij laat bewegen?

Toe aan een nieuwe uitdaging?

‘Geef me werk wat bij me past en ik hoef nooit meer te werken’ dixit Confucius.
Zit je op een professioneel kruispunt in jouw leven? Voel je, je opgesloten in een gouden kooi?
Weet je heel goed wat je niet wilt maar niet wat je wel wilt?
Wat als ik jou zou zeggen dat het helemaal niet zo moeilijk is om echt ‘werkgeluk’ te creëren

An Huygen

It doesn’t matter what’s been written in your story so far it’s how you fill up the rest of the pages that counts!

De rode draad in mijn praktijk is passie en liefde; veel liefde voor een simpele doordeweekse dag, passie voor je werk, passie en liefde in je relaties, heel veel liefde voor jezelf! Passie en liefde kleurt je hele bestaan!

My mission in life is not merely to survive, but to thrive; and to do so with some passion, some compassion, some humor, and some style – Maya Angelou

 

Ken je het gevoel dat je leven middelmatig is? Je leeft het leven dat je aangeboden krijgt en hebt hoe langer hoe vaker het gevoel dat je dingen MOET doen waar je geen keuze over hebt. Voor je het weet heb je een grijs leven, een saaie baan, een ondermaatse relatie met dito seksleven. Je vervalt in controlegedrag en in frustratie, een gekrispeerde ‘loop’ van hoop en wanhoop. Je voelt je helemaal vastzitten! Hoe kan je deze ‘loop’ toch doorbreken?

Alles begint bij jou! Bij wie jij bent, wat je dromen zijn, waar jij, je aan wilt overgeven, naar welke waarden wil jij leven en ben je bereid om hiervoor verantwoordelijkheid te nemen? Wil jij opgeven wat een middelmatig leven jou brengt? Wil je kijken naar hoe je meer passie en liefde in je leven kan toelaten zodat je het leven leeft dat jij waard bent!

Acceptance and commitment = ACT

Wat gaan we doen? Verantwoordelijkheid nemen voor ons eigen bestaan. Ja, het leven biedt ons uitdagingen en in het verleden hebben we zoals iedereen keuzes gemaakt die ons op dit moment niet meer dienen. We gaan ruimte creëren om bereidheid te tonen om naar vervelende dingen en gevoelens te kijken en hier adequaat op te reageren. Vanuit onze unieke persoonlijkheid gaan we op basis van onze waarden en intenties, doelgericht actie ondernemen om het leven te creëren dat we waard zijn.

Acceptatie wilt niet zeggen  dat we zomaar met alles akkoord moeten gaan. Acceptatie wilt zeggen dat we in staat zijn ruimte te geven aan moeilijk gevoelens en gedachten. Acceptatie wilt zeggen dat we niet meer allerlei verklaringen (vaak eindeloos herhalend) voor onszelf en andere bedenken voor onze schaduwkanten. Acceptatie staat voor weten wie wij zijn en onszelf helemaal omarmen!

Commitment staat voor toewijding. Toewijding dat je de dingen doet die voor jou belangrijk zijn ook wanneer het moeilijk gaat! Toegewijd leven aan jezelf is een hele uitdaging in een leven waar je heel snel geleefd wordt. Daarom is het cruciaal om te weten waaraan je toegewijd wilt zijn. Hoe ziet dat leven dat voor jou belangrijk is er uit! Waar wil jij voor staan?

ACT is doen! Ook wanneer je bang bent! Je krijgt alleen het leven waar je naar verlangt wanneer je kiest voor liefde voor jezelf en je waarden. Breek door de barrières in jezelf die je afschermen van je liefdevolle perspectief en die gestoeld zijn op angst.

Loopbaancoaching

‘Its a beautiful thing when a career and a passion come together!’