What makes me me

Ik groeide op als enige meisje tussen 3 broers en 2 pleegbroers. Al snel was duidelijk dat ik hield van meisjes-stuff, make-up, mode en sensualiteit! Niet zo simpel met twee functionele ouders en zoveel mannelijkheid rondom mij. Al vroeg in mijn leven leerde ik keuzes maken die bij mij pasten. Psychologie en menselijk gedrag behoorde al van kleins af aan tot mijn passies. Op 24 jarige leeftijd kwam ik de liefde van mijn leven tegen. Een liefde die initieel onmogelijk leek: een man die 19 jaar ouder was dan ik met een verleden en een bruisende, vrijheid als beroepsmuzikant. Twee jaar later trouwden we en werden we ouders van een prachtige zoon. Al liep dit niet zoals in de boekjes: onze zoon kreeg een hersenbloeding nog voor de geboorte. In deze periode en de jaren erna kwam mijn psychologische veerkracht me meer dan van pas! Vier jaar geleden bezegelden we onze liefde met de komst van onze dochter (once upon a time…!) Zij is voor mij een droom die werkelijkheid werd! Haar komst is voor mij helend op zovele niveaus. Ik heb net als jij verschillende rollen in mijn leven! Ik ben moeder, ik ben vrouw van, ik ben coach, ik ben vriendin, ik ben zus, ik ben dochter… Mijn leven geraakt heel snel overvol en weg van mijn intenties tenzij ik het goed bewaak! Dit blijft een dagelijkse uitdaging!

Opleidingen

In 2002 studeerde ik af als Psychologe aan de Universiteit van Maastricht. Ik richtte mij vooral op Klinische Psychologie en verrijkte dit met een vrij doctoraal Rechtspsychologie in samenwerking met de KUL. Mijn stage deed ik aan de Federale Politie in Brussel in het kader van verhoortechnieken bij seksueel misbruik. Hier leerde ik heel veel rond vraagstelling.

In 2012 verdiepte ik mij in stressmanagement en coaching. Zo volgde ik een opleiding mindfulness aan de UCLL, Business coaching essentials aan de Vlerick Business school, opleiding tot coach bij Dr. Luc Swinnen, stress and burn-outcoaching, NLP,…

Sinds 2013 ben ik vrijwilliger bij de organisatie Be the Change

In 2015 leerde ik ACT kennen. ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy en is een derde generatie gedragstherapie. Ik zet het heel graag in om psychologische flexibiliteit te vergroten. Ik volgde reeds diverse verdiepingen bij het instituut van Annick Seys, Allegre. Aansluitend bij ACT volgde ik de ‘Mindful selfcompassion’ training bij Dr. Elke Smeets. Dit is een zeer bruikbare methode om milder en liefdevoller voor onszelf te zijn! In september 2017 was ik student aan de 2-jarige opleiding tot ACT en RFT-therapeut om nog meer gericht de transformatie te kunnen maken bij mij coachees. In 2019 en 2020 vervolledigde ik mijn vele opleidingen met Compasssion based Mindfulness trainer. 

 

Visie

We leven in een welvaartsstaat waarin geluk wordt nagestreefd alsof het iets maakbaar is. Geluk zit niet in materiële dingen, in status of roem!

Geluk zit in het maken van keuzes die bij je passen, keuzes die zorgen voor een rijk leven, geen vol leven. Om dit te kunnen realiseren dien je beslissingen te nemen en een pad te bewandelen dat gebaseerd is op jouw authentieke waarden, ook al is dit soms een onbewandeld en moeilijk pad. Of het nu over je dagdagelijks leven gaat, over jouw werk of over jouw relatie, het begint allemaal bij jou! Wat is voor jou belangrijk, hoe wil jij je voelen, wat wil je voor jezelf betekenen. Hoe wil je in het leven staan?

Wat ik jou kan bieden

Doorheen het traject sta ‘jij’ altijd centraal, jouw authentieke zijn. Jouw kracht, talenten en waarden komen uitgebreid aan bod. Je leert omgaan met moeilijke gedachten en gevoelens zodat je terug meer waardegerichte gaat handelen in plaats van te kiezen voor afleidingen. Je gaat ondergedompeld worden in een bad van zelfcompassie. Hierdoor lukt het je, om op een milde en liefdevolle manier om te gaan met jezelf en je naasten. Je gaat meer lichtheid en flow ervaren, genieten van de dingen die zich aanbieden in het moment, ondanks de moeilijkheden die onvermijdelijk op je pad komen. Je gaat leren perspectief te nemen: je hebt een rugzak, je bent je rugzak niet! Jij bent het waard om een waardevol leven te leiden!

Contactformulier geeft foutmelding gelieve mij rechtstreeks te contacteren via info@anhuygen.com